Varför DB Media?

Den svenska radiobranschen domineras av två stora nätverk. Detta har sina fördelar när man vill nå ut brett över hela landet. Men när det kommer till lokal annonsering här i Skåne har vi på DB Media en unik position som en fristående aktör med rötterna långt ner i den skånska myllan. Vi kan den lokala marknaden väl och - ännu viktigare - genom våra lokala sändningar har vi en daglig kontakt med de lyssnare som är dina kunder. Men eftersom vi antar att det inte räcker för dig som annonsör att välja oss enbart på grundval att vi är ett gäng gemytliga skåningar, har vi här sammanfattat både hårda fakta och mjuka värden för att göra ditt val på den lokala annonsmarknaden lite enklare.

Hårda fakta

DB Media når ut. Med över 100 000 lyssnare i våra kanaler varje vecka, når du effektivt ut till en köpstark och aktiv målgrupp. De allra flesta av våra lyssnare är i åldern 30 till 60 år vilket innebär att de har en god ekonomi, de är flitiga konsumenter och de är dessutom trogna radiolyssnare vilket gör att du kan bygga upp en stark relation med dem.

DB Media är prisvärt. Med reklam i någon av DB Medias radiokanaler kan du nå dina kunder till en kostnad som få andra medier kan matcha. Det är därför DB Media attraherar såväl IKEA som Glasskiosken i Bjärred. Våra annonspriser startar på 100 kronor per spot och omräknat till vad det blir i kostnad att nå en enskild lyssnar är våra priser mycket låga jämfört med andra medier.

DB Media har erfarenhet. Grunden till dagens DB Media lades redan under mitten av 90-talet när kommersiell radio gjorde entré i Sverige och vi har under alla dessa år samlat på oss en unik erfarenhet kring hur man skapar framgångsrika radiokampanjer som ger effekt och genererar försäljning.

DB Media är lokala. Vårt flaggskepp, Guldkanalen, är Skånes största radiostation med 100% lokal förankring. Stationen hörs idag över sydvästra Skåne med Malmö/Lund som utgångsläge. Målet är på sikt att vara hela Skånes nummer ett. Om skåningarna är dina kunder, varför inte välja en skånsk mediekanal?

DB Media har alternativen. Förutom vår unika lokala förankring når du med reklam i DB Medias kanaler också ut till människor som inte känner sin hemma i de stora kanalerna. Dansbandskanalen är vår webbradio som sänder till hela Sverige via Internet. Med dansband, country och svenska favoriter når kanalen många svenska hjärtan dygnet runt. Tillsammans med Teracom testsänder vi även Dansbandskanalen i det nya digitalradionätet (DAB) i Stockholm, Uppsala och Gävle.

DB Media har utbudet. När man talar om att marknadsföra sig i radio tänker de flesta på spotar som sänds i reklamblocken. Visst är det en av de viktigaste plattformarna, men på DB Media kan vi erbjuda mycket mer än så. Vi kan erbjuda er att sponsra olika programpunkter som väder, trafik och sport. Vi kan också erbjuda er att komma nära era kunder under olika events som till exempel Lundakalaset, Guldkanalens Dansbandsgala, Helsingborgsfestivalen och Företagsrock Skåne för att nämna några aktiviteter vi varit engagerade i. Via våra webplatser finns också många lönsamma möjligheter att kombinera traditionella reklamaktiviteter med onlineannonsering.

Mjuka värden

För Skåne, i tiden. Vår skånska identitet är inte någon påklistrad marknadsföringsploj. Med kontor och studio i Staffanstorp har vi nära till både lyssnare och annonsörer. Dessutom kräver det ju faktiskt att man är på plats om man har som affärsidé att bevaka, rapportera och beskriva allt som händer i vår del av landet.

Ett trevligt gäng. Stora mediekoncerner i all ära, men som en liten aktör vågar vi nog påstå att vi kan erbjuda annonsörerna mer av specialsydda lösningar och kundanpassade upplägg. DB Media består av ett tätt sammansvetsat gäng av säljrådgivare, producenter, nyhetsredaktörer och några av landets bästa programledare. Eftersom vi alla sitter under samma tak skapas en kreativ miljö där nya idéer ständigt föds - idéer som till syvende och sist handlar om att öka dina möjligheter att nå ut till dina kunder.

DB Media är snabbt. Radio är till sin karaktär ett direkt och omedelbart medium. Genom att vi är en liten, snabbfotad organisation du som annonsör utnyttja denna fördel. Med korta ledtider kan du snabbt och enkelt komma ut med ditt budskap.

DB Media är aktiva. Vår kärnverksamhet handlar ju om att hjälpa företag att nå ut till sina kunder. Och vi lever som vi lär. Vi arbetar aktivt för att ständigt nå nya lyssnare för att kunna erbjuda dig så många öron som möjligt. Vi har en aktiv marknadsföring såväl i de skånska dagstidningarna, i TV, via utomhusreklam och på taxibilar. Vi är också engagerade i det lokala föreningslivet och sponsrar bland annat H43 Lund, HK Malmö och FC Helsingborg. Dessutom är vi en populär aktör i de sociala medierna med till exempel 5000 medlemmar på Facebook.

Vill du veta mer om vad DB Media kan göra för just ditt företag? Klicka här för att komma till våra säljrådgivare.